Oude Wed 11 (dit is aan de achterzijde van Ijsselkade 7)

7201 JG Zutphen

Parkeren kan naast de ingang van de praktijkruimte.


Tel. 06-10348630

E-mail info@acupunctuurzutphen.nl

Acupuncturiste Els van der Kooij

Achtergrond

Chinese geneeskunde brengt voor mij verschillende elementen uit mijn achtergrond samen. Sinds de jaren ’90 heb ik me als taalkundige bezig gehouden met de analyse van gebarentalen. Daarnaast beoefen ik sinds 1991 met heel veel plezier tai chi. De analytische vaardigheden die ik heb ontwikkeld als wetenschappelijk onderzoeker en de training van sensibiliteit en lichaamsbewustzijn door tai chi vormen belangrijke fundamenten voor mijn praktijk in Chinese geneeskunde.


Mijn opleidingen – acupunctuur, tuina  en de basis in westerse geneeskunde, heb ik gevolgd bij Qing Bai. Ook heb ik verschillende bijscholingscursussen gevolgd over o.a. ooracupunctuur (Dianne Sommers) behandelblokkades (Josef Müller), de behandeling van gyneacologie (Martine Cornelissen), balansmethode (Richard Tan), meridiaanpalpatie (Jason Robertson) en Chinese kruiden patentformules (Kris Oosting).


Binnen de acupunctuuropleiding heb ik mij speciaal verdiept in de vraag hoe acupunctuur ingezet kan worden als ondersteuning bij verslavingsbehandelingen.


Daarnaast ben ik geïnteresseerd in het breder toegankelijk maken van acupunctuur. In het westen wordt acupunctuur vrijwel uitsluitend aangeboden binnen particuliere praktijken, waardoor de consultprijzen fors zijn. Sinds enige tijd volg ik met belangstelling de ontwikkelingen van de zgn. ‘community acupuncture’ beweging die zich sterk maakt voor het toegankelijkheid van acupunctuur, m.n. in de VS. waar al laagdrempelige klinieken bestaan. Als u geïnteresseerd ben in de mogelijkheid om acupunctuur  te introduceren binnen uw organisatie of instelling kunt u contact met mij opnemen. Vanaf begin 2022 ben ik betrokken bij een initiatief in Zutphen. Voor meer informatie zie de website acupunctuurvooriedereen.nl of Facebook


Nederlands, Engels en Nederlandse Gebarentaal zijn talen waarin ik u te woord kan staan.